Lön Slaktare och styckare m.fl. Varberg

Snittlön Slaktare och styckare m.fl. i Varberg

  • Män 2022: 28800/mån
  • Kvinnor 2022: ../mån
  • Medel 2022: 28500/mån

Varberg

Varberg är en tätort som ligger i Hallands län. Varberg ligger väldigt nära större orter som till exempel Göteborg, Halmstad & Borås, som ligger under 10 mils avstånd från Varberg. Befolkningen i Varberg är just nu 64 134 stycken & storleken på staden är 1 704 km². Det är väldigt fin natur och det sägs att det är västkustens kreativa mittpunkt.

Vad finns det i Varberg?

Trots att det är nära till större orter så har Varberg allt du behöver, som matbutiker och service butiker. Det finns även fritidsaktiviteter och idrottsanläggningar. Det finns även bibliotek och en kulturskola där eleverna bland annat kan lära sig spela olika instrument.

De vanligaste jobben i Varberg

Vanligaste yrkesgrupperna i Varberg är: Butiksarbetare, grundskollärare & undersköterskor som är dominerade utav kvinnor. Sedan finns det anläggningsarbetare, murare & snickare som är dominerade utav män.

Vad kan man göra i Varberg?

I Varberg finns det många saker som du och familjen kan hitta på. Ni kan bland annat bada, gå på bio, gå på Brukets lekland och ta en båttur över till ön Anholt. Du kan också cykla eller promenera och utforska den underbara miljön. Det finns även motionsspår och utegym och mycket mycket mer att göra i Varberg.


Information om yrket

Slaktare och styckare kan antingen driva mindre slakterier på till exempel gårdar, eller arbeta på större slakterier. På de mindre gårdsslakterierna förekommer i regel slakt och styckning av både vilda och tama djur.

Arbetsuppgifter

Slaktarens uppgift är att avliva och avbloda djuret innan det ska styckas. Djuret ska också flås. Styckaren delar sedan djurkroppen i mindre bitar som sedan packas in och skickas vidare. Styckaren kan antingen grovstycka djuret och bara dela köttet i större bitar, eller finstycka och märka upp varje köttbit för sig.

Arbetsmiljö

I arbetsmiljön förekommer en del blod, djurkroppar och det är ofta kallt för att köttet ska behålla sin fräschet och för att det ska vara dugligt för konsumenten. Det förekommer höga ljud, och tunga lyft. Kranar, liftar och andra lyfthjälpmedel underlättar dock. På större slakterier förekommer också bensågar och maskiner som underlättar styckning och slakt. Hygienkraven är strikta både på stora och små slakterier.

Rulla till toppen