Lön Arbetsledare inom bygg, anläggning och gruva Värmlands

Snittlön Arbetsledare inom bygg, anläggning och gruva i Värmlands

  • Män 2022: 45800/mån
  • Kvinnor 2022: ../mån
  • Medel 2022: 45400/mån

Värmlands län

Värmlands län ligger i västra Svealand och omfattar landskapet Värmland, förutom Karlskoga kommun. Länet bildades 1779 då det styckades av från Örebro och då blev också Karlstad residensstad. Det gränsar till Dalarnas län och Örebro län i norr och öster, Västra Götalands län i söder och Norge i väster. I söder ligger också Sveriges största sjö Vänern. Ytan är på 17.583 kvadratkilometer och folkmängden är drygt 282.800 personer med en befolkningstäthet på 16 invånare per kvadratkilometer. Länet består av 16 kommuner: Arvika, Eda, Filipstad, Forshaga, Grums, Hagfors, Hammarö, Karlstad, Kil, Kristinehamn, Munkfors, Storfors, Sunne, Säffle, Torsby och Årjäng.


Information om yrket

Att vara arbetsledare innebär att man leder arbetslaget, samt planerar och fördelar dess arbete. Arbetsledare är inte samma sak som platschef eftersom arbetsledaren snarare fungerar som länk mellan platschefen och yrkesarbetarna i arbetslaget.

Arbetsuppgifter

Arbetsledarens arbetsuppgifter fokuserar främst på att planera, fördela och leda arbetslaget i dess arbete i ett projekt. Men det handlar även om att bevaka och kontrollera maskiner, material och säkerhetsföreskrifter. Det är även arbetsledaren som sköter samordningen mellan till exempel egna anställda och inhyrda arbetare. Utöver planering och ledning så har arbetsledaren även en god insyn i själva yrket. Hen måste också vara flexibel och ha bra kommunikationsförmåga eftersom en stor del av arbetsmiljön består av social interaktion och kontakt.

Arbetsmiljö

Arbetsledare inom bygg, anläggning och gruva har ett aktivt jobb som kombinerar kontorsmiljön med byggmiljön. Även om arbetet i sig inte kräver stor fysisk ansträngning så måste hen vara bekväm i sitt arbetslags arbetsmiljö, oavsett om det är på ett bygge eller i en gruva.

Rulla till toppen