Lön Byggnads- och ventilationsplåtslagare Värmlands

Snittlön Byggnads- och ventilationsplåtslagare i Värmlands

  • Män 2022: ../mån
  • Kvinnor 2022: ../mån
  • Medel 2022: ../mån

Värmlands län

Värmlands län ligger i västra Svealand och omfattar landskapet Värmland, förutom Karlskoga kommun. Länet bildades 1779 då det styckades av från Örebro och då blev också Karlstad residensstad. Det gränsar till Dalarnas län och Örebro län i norr och öster, Västra Götalands län i söder och Norge i väster. I söder ligger också Sveriges största sjö Vänern. Ytan är på 17.583 kvadratkilometer och folkmängden är drygt 282.800 personer med en befolkningstäthet på 16 invånare per kvadratkilometer. Länet består av 16 kommuner: Arvika, Eda, Filipstad, Forshaga, Grums, Hagfors, Hammarö, Karlstad, Kil, Kristinehamn, Munkfors, Storfors, Sunne, Säffle, Torsby och Årjäng.


Information om yrket

Marknaden har just nu en stor brist på byggnads- och ventilationsplåtslagare. Det innebär att det är enkelt att få jobb. Byggnads- och ventilationsplåtslagare har ett hantverksyrke och arbetar med att tillverkas och montera plåtdelar. För att bli byggnads- och ventilationsplåtslagare bör man gå bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning plåtslageri på gymnasiet, alternativt motsvarande utbildning på komvux.

Arbetsuppgifter

Byggnads- och ventilationsplåtslagare arbetar med att tillverka och montera ventilationstrummor och andra plåtdelar på byggnader. Service och funktionskontroller av dessa ingår också i arbetet.

Arbetsmiljö

Byggnads- och ventilationsplåtslagare arbetar en stor del av arbetsdagen på en byggarbetsplats, och måste kunna samarbeta med andra yrkesgrupper. Det är vanligt att man behöver utföra arbeten på hög höjd. Då används byggnadsställningar och annan säkerhetsutrustning. Ibland kan detta arbete ske utomhus, därför behöver man tåla väder och vind. Byggnads- och ventilationsplåtslagare får mycket motion i sitt dagliga arbete då det ofta är fysiskt krävande.

Rulla till toppen