Snittlön Fastighetsskötare i Värmlands
- Män 2023: 30600/mån
- Kvinnor 2023: 29400/mån
- Medel 2023: 30500/mån
Värmlands län
Värmlands län ligger i västra Svealand och omfattar landskapet Värmland, förutom Karlskoga kommun. Länet bildades 1779 då det styckades av från Örebro och då blev också Karlstad residensstad. Det gränsar till Dalarnas län och Örebro län i norr och öster, Västra Götalands län i söder och Norge i väster. I söder ligger också Sveriges största sjö Vänern. Ytan är på 17.583 kvadratkilometer och folkmängden är drygt 282.800 personer med en befolkningstäthet på 16 invånare per kvadratkilometer. Länet består av 16 kommuner: Arvika, Eda, Filipstad, Forshaga, Grums, Hagfors, Hammarö, Karlstad, Kil, Kristinehamn, Munkfors, Storfors, Sunne, Säffle, Torsby och Årjäng.
Information om yrket
Fastighetsskötare är oftast anställda hos en bostadsförening. Fastighetsskötare är en väldigt viktig person för bostadsföreningen och det är fastighetsskötaren som du ska vända dig till om du har några problem i din fastighet. Oftast finns det ett speciellt felanmälningsnummer som du kan ringa för att nå din fastighetsskötare.
Fastighetsskötarens arbetsuppgifter
Fastighetsskötarens arbetsuppgifter är att se till så att fastigheten är skött och att alla eventuella fel åtgärdas. När du som hyresgäst har några problem med ditt boende, till exempel om något går sönder så är det fastighetsskötaren som du ska vända dig till för att de som är trasigt ska repareras. Fastighetsskötaren reparerar och fixar mindre skador själv, vid större skador anlitar fastighetsägaren en hantverkare.
Arbetsmiljö
En fastighetsskötare jobbar oftast i höga hyreshus och i andras lägenheter för att hjälpa till med problem. Hyreshusen och hemma i människors lägenheter är alltså fastighetsskötarens arbetsmiljö. Fastighetsskötaren har oftast ett kontor där fastighetsskötaren jobbar när hon eller han inte är ute på uppdrag.