Lön Övriga handläggare Vetlanda

Snittlön Övriga handläggare i Vetlanda

  • Män 2023: 37500/mån
  • Kvinnor 2023: 33700/mån
  • Medel 2023: 34800/mån

Vetlanda

Vetlanda är en tätort som tillhör Jönköpings län och ligger i Sverige. I Vetlanda finns cirka 13.000 invånare. Vetlanda har och har haft en del industrier. Det som Vetlanda mest var känt för tidigare var deras tändsticksfabrik, vid namn Stickan. Vetlanda är också tidigare känt för sin träindustri. Och nu är Vetlandas största industribolag Sapa AS, Skandinaviska aluminium profiler AB, med över 1000 anställda. År 1963 startade Sapa AS sin första fabrik i Vetlanda och sedan dess har de växt och står stadigt än idag.

Sevärdheter i Vetlanda

I Vetlanda finns det mycket att uppleva, upptäcka och se. Det finns mycket kulturhistoria i Vetlanda och de mest populära landmärkena och historiska upplevelserna är ruiner, minnesstenar, hembygdsgårdar, kyrkor och museer. Det finns också mycket natur i Vetlanda, här kan man till exempel ta en vandring i Illharjens naturreservat.

Tidigare järnvägsknut i Vetlanda

För många år sedan var Vetlanda en järnvägsknut men inte längre. Idag används spåret enbart för att transportera gods och kallas för Emådalsbanan. Än så länge finns det inga planer på att använda spåret för persontrafik men det kommer däremot fortsatt transportera gods. Dock vet man inte för hur länge, allt beror på hur mycket gods det kommer att transporteras till och från företag.


Information om yrket

Det finns många som arbetar som handläggare i offentlig sektor. Vissa handläggare har en speciell yrkestitel, men handläggare som är mer av generalister brukar gå under beteckningen "övriga handläggare". Dessa handläggare arbetar inom staten, regioner och kommuner med att bedöma olika ansökningar och ärenden. Handläggarna är ofta statsvetare, beteendevetare eller kvalificerade administratörer.

Arbetsuppgifter

Handläggare inom det offentliga har till uppgift att hantera olika ärenden som har koppling till arbetsplatsen. Personer som tillhör yrkesgruppen övriga handläggare i en kommun jobbar ofta med att bedöma ansökningar om bygglov, ansökningar om föreningsbidrag och olika tillsynsärenden kopplat till privata verksamheter som fått tillstånd av kommunen. I staten kan handläggare arbeta med administrativa frågor kopplat till projekt på en myndighet, exempelvis jämställdhets- och hållbarhetsfrämjande projekt.

Arbetsmiljö

Arbetsmiljön för handläggare är i allt väsentligt god. Handläggare har ofta god tid avsatt för respektive ärende den är satt att handlägga i syfte att handläggaren ska kunna fatta underbyggda beslut. Arbetsgruppen övriga handläggare omfattas ofta av kollektivavtal som påbjuder generösa semesterförmåner för de omfattade arbetstagarna.

Rulla till toppen