Lön Brandingenjörer och byggnadsinspektörer m.fl. Ystad

Snittlön Brandingenjörer och byggnadsinspektörer m.fl. i Ystad

  • Män 2022: 44400/mån
  • Kvinnor 2022: 39400/mån
  • Medel 2022: 42400/mån

Ystad

Ystad är en tätort som tillhör Skånes län och ligger i södra Sverige, precis intill havet och är alltså en mycket vacker plats att besöka. Ystad har ca 28.000 invånare och är känt för att vara Sveriges främsta filmstad. Ystad har även Sveriges äldsta biograf, vid namn Scala. En känd svensk film som spelats in i Ystad är Kurt Wallander.

Sevärdheter och besöksmål i Ystad

Ystad saltsjöbad är väl värt ett besök och är starkt rekommenderat. Här kan man bo på hotell med havsutsikt, medan man njuter av sol, bad och god mat och varför inte testa på att ta en seglingstur på havet. Man kan även boka företagskonferenser på Ystads saltsjöbadshotell.
Det finns även en del museum som man kan besöka i Ystad, exempelvis Ystads militärhistoriska museum, Charlotte Berlins museum eller Ystads konstmuseum. Om man är djurintresserad har Ystad även en djurpark, med allt från däggdjur till reptiler. Där finns våra egna nordiska djur men också djur från världen över, som till exempel zebror och vallabyer.

Ales stenar i Ystad

Ales stenar består av 59 stenblock och alla stenar tillsammans bildar en 67 meter lång skeppssättning. En skeppssättning är helt enkelt stenar som är uppställda intill varandra och ser ut som en båt, därav namnet. Många tar en cykeltur för att besöka denna sevärdhet och njuter samtidigt av Ystads vackra natur.


Information om yrket

Brandingenjörer och byggnadsinspektörer arbetar med byggnadssäkerhet på olika vis. Arbetsuppgifterna kan variera beroende på uppdrag och anställning, men deras gemensamma mål är att hålla allmänheten säker när personer ur den vistas i och runt diverse byggnader.
Teknikprogrammet eller naturvetenskapsprogrammet på gymnasienivå är bra grunder för att utbilda sig vidare till de båda yrkena.

Arbetsuppgifter

Brandingenjörens och byggnadsinspektörens arbetsuppgifter kan variera, men går i mångt och mycket ut på att kontrollera och förbättra säkerheten i en byggnad. Man kontrollerar till exempel hur bra skick en byggnad är i, om det finns bra utrymningsvägar vid en eventuell olycka eller brand och att ventilationen fungerar. En brandingenjör kan också planera en räddningsaktion vid en olycka om de arbetar som räddningsledare.

Arbetsmiljö

Dessa typer av säkerhetsyrken utför ofta sina arbetsuppgifter i fält. Exempel på arbetsplatser kan vara räddningstjänsten och byggnadsnämnden. Arbetet kan beroende på anställning och arbetsplats förutsätta att den anställde fungerar under höga stressnivåer.

Arbetstider

Arbetstiderna kan variera beroende på anställning och arbetsplats. Jour och utryckning kan förekomma.

Rulla till toppen