Lön Biståndsbedömare m.fl. Eksjö

Snittlön Biståndsbedömare m.fl. i Eksjö

  • Män 2023: ../mån
  • Kvinnor 2023: 36400/mån
  • Medel 2023: 36400/mån

Eksjö

Eksjö är en tätort som ligger i Eksjö kommun i Jönköpings län i Småland. I Eksjö bor cirka 10.700 invånare. Eksjö är känt för att hålla många militära inrättningar och har haft flera regementen sedan 1600-talet. I dagsläget består Eksjö av Göta ingenjörregemente, Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum, förkortat SWEDEC, stora delar av Försvarsmaktens logistik samt Norra Smålandsgruppen. Garnisonen, som det kallas, är en av Eksjös största arbetsgivare som i dagsläget förser över 500 Eksjöbor med arbete.

Vanliga arbeten i Eksjö

Förutom det militära som tidigare nämnts så har även Eksjö en stor del anställda inom mindre industrier som mekaniska verkstäder och snickerier. Man hittar cirka ett 30-tal etablerade snickerier i Eksjö tätort idag, vilket är ganska mycket med tanke på befolkningsmängden.

7 större stadsdelar

Eksjö är uppdelat i 7 olika stadsdelar där befolkningsmängden varierar en del. De största och mest kända stadsdelarna i Eksjö är Kvarnarp, Kaffekullen, Orrhaga, Grevhagen, Sjöängen, Bykvarn och Västra Brudbadet. Dessa stadsdelar ligger mer eller mindre inom stadskärnan eller lite utanför, men alla i anslutning till Eksjö tätort. I Eksjö och dess stadsdelar finns en hel del olika sevärdheter för turister. Eksjö är vad många skulle kalla en typisk småländsk idyll med mycket dalar, ängar och vacker natur.


Information om yrket

En biståndsbedömare är anställd i en kommun med uppdrag att bedöma privatpersoners rätt till sociala ersättningar och förmåner, exempelvis försörjningsstöd. Biståndsbedömare är vanligtvis utbildade socionomer.

Arbetsuppgifterna för en biståndsbedömare

Kommuner har en skyldighet enligt lag att hjälpa invånare som har behov av hjälp från det allmänna för att klara av sin försörjning och livsföring i övrigt. Kommunens hjälpinsatser ges bland annat i form av försörjningsstöd, vilket tidigare kallades socialbidrag. Andra exempel på hjälpinsatser är hemtjänst och bidrag för människor med funktionsnedsättning. Det är biståndsbedömarens uppgift att pröva enskildas ansökningar om rätt till dessa bidrag. Biståndsbedömaren ska pröva varje enskild ansökan om bistånd utifrån de krav som uppställs i lagen för att en enskild ska ha rätt till bistånd.

Arbetsmiljön

En biståndsbedömare är kommunalt anställd och har många rättigheter gentemot sin arbetsgivare när det gäller arbetsmiljön. Många biståndsbedömare kan tycka att arbetsuppgifterna är svåra och att det ibland finns brist på resurser att utföra ett bra arbete, men detta uppvägs ofta av en god kollegial samverkan.

Rulla till toppen