Finansförbundet

Finansförbundet grundades redan 1887 vilket gör dem till ett av Sveriges äldsta fackförbund. Med 127 års erfarenhet har de sett finansvärldens framfart och de stora förändringarna av tempo och miljö som tagit plats sen dess. För att få i perspektiv hur länge de har varit aktiva så fick inte kvinnor vara medlemmar de första 24 åren. Man beslöt 1911 att kvinnor skulle få vara medlemmar, vilket var nytänkande för den tiden då det var 11 år innan kvinnlig rösträtt infördes.

Fungerar Unionen för dig?

Unionen är Sveriges största fackförbund och fungerar för nästan alla yrken.
Kika in alla villkor och se om du kan bli medlem på Unionen.se

Finansförbundet organisation och målsättning

Idag är finansförbundet Sveriges största fackliga organisation inom bank och finansbranschen. Dom har ungefär 28 000 yrkesverksamma medlemmar och organiserar alla inom branschen oavsett utbildningsbakgrund. I dagens läge är det inte svårt att hålla sig uppdaterad om vad som pågår inom förbundet då de flitigt uppdaterar sin facebook, blogg och twitter om de senaste nyheterna så att man inte riskerar att missa något-

En medlem i finansförbundet har gjort ett bra val och är i sällskap av många andra som också ser förbundet som ett självklart val. 92% av medlemmarna omfattas av ett kollektivavtal som ger bra anställningsvillkor, trygghet mm. Med ett kollektivavtal som grund finns också förutsättningar för rekrytering och facklig organisering.

Medlemsförmåner för Finansförbundet

Det finns massor av olika förmåner med att vara medlem i förbundet, några exempel är att låna pengar med förmånlig ränta, olika bolån erbjudanden och du får automatiskt en inkomstförsäkring för att du ska känna dig säker om du skulle bli arbetslös. Förutom personlig rådgivning, lönestatistik, förhandlingshjälp och andra tjänster som hör till branschen och jobbet, får du genom ditt medlemskap även tillgång till rabatterbjudanden på några olika varor och tjänster.

Från och med 1 oktober 2014 får alla nya medlemmar i finansförbundet dom tre första månaderna gratis. När dina gratismånader är över så betalar du en avgift beroende på hur din inkomst ser ut.

Om man är under 30 år och ny medlem så får man reducerad avgift under de två första åren. Man får en rabatt på 60 kr per månad och rabatten gäller som längst tills det att du fyller 30. Även studerande medlemmar över 30 år som går över ordinarie medlemskap får reducerad avgift med 60 kr per månad i ett år.

Rulla till toppen