GS Facket

GS facket för skogs- trä- och grafisk bransch är ett fackförbund inom LO för anställda inom skogsbruk, träindustri, tryckerier och grafiska designföretag. I juni 2009 slogs Grafiska Fackförbundet Mediafacket och Skogs- och Träfacket samman och bildade GS Facket. Förbundet har nu 15 olika avtalsområden och mer än 50 000 anställda.

Som fackförbund är det GS uppgift att medvetandegöra sina medlemmar om de rättigheter de har på arbetsplatsen samt att förbättra arbets- och anställningsvillkoren för arbetare inom dess branscher. Som medlem kan man få gå utbildningar genom förbundet där man lär sig om sina rättigheter som anställd, samt få kompetensutveckling.

Fungerar Unionen för dig?

Unionen är Sveriges största fackförbund och fungerar för nästan alla yrken.
Kika in alla villkor och se om du kan bli medlem på Unionen.se

[wpv-post-body view_template=”fack-stats”]

GS Facket Medlemsförmåner

Förutom anställda inom GS branscher kan också studenter på utbildningar som leder till jobb inom GS branscher bli medlemmar kostnadsfritt. De har då tillgång till många av de förmåner som yrkesverksamma medlemmar har.

Som medlem har man tillgång till rättshjälp och råd vid konflikter på arbetsplatsen och hjälp vid löneförhandlingar. Man får 11 nummer av tidningen Dagens Arbete per år, och så får man GS-kortet, förbundets medlemskort som är laddat med erbjudanden och rabatter.

Försäkringsskydd

I medlemskapet ingår ett antal försäkringar så som inkomstförsäkring, olycksfallsförsäkring, hemförsäkring och barngrupplivförsäkring. Dessa försäkringar är standard för alla genom medlemsförsäkringspaketet, och försäkringspremierna betalas in till Folksam av förbundet för alla betalande medlemmar. Pensionerade medlemmar får i sitt försäkringspaket olycksfallsförsäkringen och hemförsäkringen.

Alla medlemmar har 20 % rabatt på stugor och lägenheter i Tandådalen dit man kan åka under både sommar och vinter för att njuta av den svenska naturen.

Rulla till toppen