Lön SOS-operatörer m.fl. Lerum

Snittlön SOS-operatörer m.fl. i Lerum

  • Män 2023: ../mån
  • Kvinnor 2023: 33100/mån
  • Medel 2023: 33400/mån

Lerum

Lerum ligger ungefär två mil öster om Göteborg. Det är ett av två samhällen vid sjön Aspen, på den västra sidan hittar vi Jonsered i Partille kommun. I hela kommunen bor drygt 42 000 personer, varav 28 000 i tätorten Lerum.

I Lerum finns all service man kan behöva, så som post, restauranger, caféer, matbutik, klädbutiker, kommunhus och annan service. I nära anslutning ligger äventyrsbadet Vattenpalatset, Lerums gymnasium, vårdcentral och polisstation. Med närheten till Göteborg är möjligheterna till arbete och utbildning nästa oändliga. Lerum har förskolor, grundskolor och gymnasium i den egna kommunen. Gymnasiet är även ett rikstäckande gymnasium för segling.

Namnet "Lerum" kommer av ler som betyder "lera" och um med betydelsen "hem/gård/by".

Det är lätt att ta sig till Lerum då E20 går precis intill. Även tågförbindelserna är goda med Västra Stambanan passerande. Det är också nära till Landvetters flygplats, varifrån man kan resa över hela världen.

Lerum kännetecknas av vacker natur med många sjöar, ett mycket aktivt kultur- och föreningsliv och ett livligt centrum med handel och service.

Kända personer med anknytning till orten är bland andra Hannes Råstam, musiker och journalist, Ulla Skoog, skådespelare, hockeyspelarna John Klingberg, Viktor Stålberg och Loui Eriksson samt trestegshopparen Arne Holm och artisten Jörgen Mörnbäck.


Information om yrket

SOS-operatörer är den första kontakten när någon ringer larmcentralen, alltså 112. De måste snabbt bilda sig en uppfattning om situationen och vidta korrekta åtgärder.

Arbetsuppgifter

Som SOS-operatör svarar man i telefon för larmcentralen. Många av de som ringer är upprörda eller i chock så det gäller att hålla lugnet och visa empati. Arbetsuppgifter inkluderar att få en bild av situationen, ställa rätt frågor och ta personliga uppgifter. Man måste sedan göra en bedömning om det behövs ambulans, brandkår eller polis på plats. SOS-operatörer utbildas på plats men det är meriterande om man har någon form av medicinsk utbildning.

Arbetsmiljö

En SOS-operatör arbetar på någon av de 16 larmcentraler som finns runtom i Sverige. Man kan jobba både dag och natt då linjerna måste hållas öppna dygnet runt. Man är aldrig själv utan sitter tillsammans med flera andra anställda. Jobbet kan ibland vara mentalt krävande när man tvingas ta emot jobbiga samtal.

Rulla till toppen