Lön SOS-operatörer m.fl. Skövde

Snittlön SOS-operatörer m.fl. i Skövde

  • Män 2023: ../mån
  • Kvinnor 2023: 33100/mån
  • Medel 2023: 33400/mån

Skövde

Skövde ligger i Västra Götalands län och är Sveriges 32:a största tätort. I kommunen finns 56.530 invånare. Staden ligger på västra stambanan mellan Stockholm och Göteborg.

Skövde är en flerfaldig industriort där företag som Volvo Cars, Volvo Powertrain och Paroc finns etablerade. Det finns även många offentliga arbetsgivare som försvarsmakten, Västtrafik och polisen. I Science Park finns ett 10-tal spelutvecklingsföretag placerade, så Skövde fungerar även som ett centrum för spelföretagen och spelutveckling.

Här finns allt du kan önska dig av en stad. Skövde bidrar med småstadscharm samtidigt som man har ett utbud som en storstad. Här finns ett bra utbud av nöjen, caféer. affärer och restauranger.
I staden finns även många framgångsrika företag och många av dem är grundade av före detta studenter på högskolan.

Vanligaste branscherna som invånarna arbetar med

Några av de största arbetsgivarna i Skövde är Volvo, Bilia Personbilar, Högskolan, Coop Väst, Frej assistent, Försäkringskassan och Försvarsmakten, för att nämna några.
Näringsgrenarna som toppar listan på sysselsättning är vård och omsorg samt tillverkning och energi.

Utbildning

Skövde kommun satsar på utbildningar på alla olika nivåer. Förskola, grundskola, gymnasieskola samt högskola. Högskolan i Skövde erbjuder idag åtta olika program, som alla är mycket populära bland sökanden. På högskolan bedrivs även forskning kring spelområden.
Skövde har även en yrkeshögskola och på skolan finns sju olika yrkeshögskoleutbildningar. Dessa utbildningar är inom vårdadministration, vård och omsorg.


Information om yrket

SOS-operatörer är den första kontakten när någon ringer larmcentralen, alltså 112. De måste snabbt bilda sig en uppfattning om situationen och vidta korrekta åtgärder.

Arbetsuppgifter

Som SOS-operatör svarar man i telefon för larmcentralen. Många av de som ringer är upprörda eller i chock så det gäller att hålla lugnet och visa empati. Arbetsuppgifter inkluderar att få en bild av situationen, ställa rätt frågor och ta personliga uppgifter. Man måste sedan göra en bedömning om det behövs ambulans, brandkår eller polis på plats. SOS-operatörer utbildas på plats men det är meriterande om man har någon form av medicinsk utbildning.

Arbetsmiljö

En SOS-operatör arbetar på någon av de 16 larmcentraler som finns runtom i Sverige. Man kan jobba både dag och natt då linjerna måste hållas öppna dygnet runt. Man är aldrig själv utan sitter tillsammans med flera andra anställda. Jobbet kan ibland vara mentalt krävande när man tvingas ta emot jobbiga samtal.

Rulla till toppen