Lön Arbetsledare inom bygg, anläggning och gruva Svedala

Snittlön Arbetsledare inom bygg, anläggning och gruva i Svedala

  • Män 2023: 47600/mån
  • Kvinnor 2023: 39400/mån
  • Medel 2023: 46800/mån

Svedala

Svedala är en tätort som tillhör Skåne län och ligger i Sverige. Svedala har cirka 20.000 invånare. Man kan tro att man pratar om Sverige när man pratar om Svedala då Sverige sedan gammalt ofta kallas för Svedala, men det finns alltså också en ort som heter Svedala. Svedala var tidigare en järnvägsknut men lades sedan ned år 1960. Svedala startade en del butiker och därmed blev området också alltmer populärt. Men liksom andra orter har även Svedala varit en industriort. Företaget Sandvik SRP startade år 1882 och tillverkade först jordbruksmaskiner men efter att teglet blev en viktig tillgång så började man tillverka maskiner ämnade till tegel. Verksamheten står kvar i Svedala idag men de tillverkar istället stenkrossar, främst till gruvorna men också för att krossa sten och mineraler.

Sevärdheter i Svedala

I Svedala finns det många fornlämningar och mycket sevärdheter. Det finns till exempel kyrkor och slott samt minnesstenar. Men förutom det finns det även rikligt med natur och event. Ett event som görs varje år är musikfestivalen Sommarrocken Svedala. Det har blivit det största återkommande eventet i Sverige. Festivalen började arrangeras år 1987 och har sedan dess återkommit och varit mycket populär. 2013 hade festivalen hela 250.000 besökare under de tre dagar som den pågick.


Information om yrket

Att vara arbetsledare innebär att man leder arbetslaget, samt planerar och fördelar dess arbete. Arbetsledare är inte samma sak som platschef eftersom arbetsledaren snarare fungerar som länk mellan platschefen och yrkesarbetarna i arbetslaget.

Arbetsuppgifter

Arbetsledarens arbetsuppgifter fokuserar främst på att planera, fördela och leda arbetslaget i dess arbete i ett projekt. Men det handlar även om att bevaka och kontrollera maskiner, material och säkerhetsföreskrifter. Det är även arbetsledaren som sköter samordningen mellan till exempel egna anställda och inhyrda arbetare. Utöver planering och ledning så har arbetsledaren även en god insyn i själva yrket. Hen måste också vara flexibel och ha bra kommunikationsförmåga eftersom en stor del av arbetsmiljön består av social interaktion och kontakt.

Arbetsmiljö

Arbetsledare inom bygg, anläggning och gruva har ett aktivt jobb som kombinerar kontorsmiljön med byggmiljön. Även om arbetet i sig inte kräver stor fysisk ansträngning så måste hen vara bekväm i sitt arbetslags arbetsmiljö, oavsett om det är på ett bygge eller i en gruva.

Rulla till toppen