Snittlön Civilingenjörsyrken inom elektroteknik i Svedala
- Män 2023: 56200/mån
- Kvinnor 2023: 52400/mån
- Medel 2023: 55600/mån
Svedala
Svedala är en tätort som tillhör Skåne län och ligger i Sverige. Svedala har cirka 20.000 invånare. Man kan tro att man pratar om Sverige när man pratar om Svedala då Sverige sedan gammalt ofta kallas för Svedala, men det finns alltså också en ort som heter Svedala. Svedala var tidigare en järnvägsknut men lades sedan ned år 1960. Svedala startade en del butiker och därmed blev området också alltmer populärt. Men liksom andra orter har även Svedala varit en industriort. Företaget Sandvik SRP startade år 1882 och tillverkade först jordbruksmaskiner men efter att teglet blev en viktig tillgång så började man tillverka maskiner ämnade till tegel. Verksamheten står kvar i Svedala idag men de tillverkar istället stenkrossar, främst till gruvorna men också för att krossa sten och mineraler.
Sevärdheter i Svedala
I Svedala finns det många fornlämningar och mycket sevärdheter. Det finns till exempel kyrkor och slott samt minnesstenar. Men förutom det finns det även rikligt med natur och event. Ett event som görs varje år är musikfestivalen Sommarrocken Svedala. Det har blivit det största återkommande eventet i Sverige. Festivalen började arrangeras år 1987 och har sedan dess återkommit och varit mycket populär. 2013 hade festivalen hela 250.000 besökare under de tre dagar som den pågick.
Information om yrket
Civilingenjörer inom elektroteknik har kunskaper inom matematik, fysik, elektroteknik och programmering. De kan arbeta inom klassiska elektrotekniska områden som telekommunikation, radar och elkraftteknik eller inom områden som programmering, artificiell intelligens, automation och produktionsekonomi. En civilingenjör inom elektroteknik kan ha yrkesroller som till exempel utvecklingsingenjör, systemutvecklare eller teknisk specialist.
Arbetsuppgifter
Civilingenjörer inom elektroteknik kan arbeta med konstruktion, utveckling och produktion av elektrotekniska produkter och processer. Det är också vanligt att de arbetar med projektledning.
Civilingenjörer inom elektroteknik kan arbeta med både mjukvara och hårdvara. Vanliga arbetsuppgifter är kravställning, utveckling, testning och dokumentation.
Arbetsmiljö
En civilingenjör inom elektroteknik kan arbeta inom nästan vilken teknisk bransch som helst, både i privat och offentlig sektor. Vanliga arbetsgivare kan till exempel vara kommuner, myndigheter, energibolag och företag inom tillverkningsindustrin. Det är vanligt att ingenjörer är anställda av ett konsultbolag och arbetar på projekt hos olika företag. Ofta arbetar de med moderna IT-verktyg och i projektform med begränsad tid för att lösa ett visst uppdrag.