Svenskt Näringsliv (SN)

Svenskt Näringsliv bildades 2001 efter att Svenska arbetsgivarföreningen (SAF) och Industriförbundet gick ihop till en organisation. Denna rörelse som innehåller 50 medlemsorganisationer, arbetsgivarförbund och branschorganisationer har idag ett samarbete med ca 54 000 företag med sammantaget ca.1,5 miljoner anställda. För att bli en del av SN så krävs det endast att företaget är medlem i någon av SN:s organisationer, förbund eller branscher.

Svenskt Näringslivs Vision:

Företagsamma människor och konkurrenskraftiga företag i gemenskap leder Sverige till ökat välstånd

Förmåner med Svenskt näringsliv

Att vara en del av SN medför många fördelar, t.ex. så blir företagen försedda med en s.k. konfliktfond som skyddar företaget mot konfliktskador, de blir också i händelse av tvist eller annan konflikt också tillgång till experter inom många områden som hjälper företagen att bli konkurrenskraftigare mot arbetstagarnas påståenden och viljor.

Inom SN finns också mindre arbetsgivarorganisationer som sköter tvister och dylikt inom sina resp. områden. Ett exempel på detta är Stål- och Metallarbetsgivareförbundet som hjälper företag inom stål- och metallindustrin.

Svenskt näringsliv står upp för företagen precis som facket står upp för anställda som är medlemmar i ett fackförbund.

Läs mer om Svenskt Näringsliv och vad dom gör på deras webbplats, www.svensktnaringsliv.se

Rulla till toppen