Snittlön Kriminalvårdare i Torslanda
- Män 2023: 30600/mån
- Kvinnor 2023: 29600/mån
- Medel 2023: 30100/mån
Torslanda
Torslanda tillhör en stadsdel som ligger i Göteborgs län, i Sverige. Torslanda har cirka 24000 invånare och består av mindre tätorter och ligger väster om Hisingen. Det är ett område fullt med badorter och natur då det ligger nära kusten. Torslanda är mest känt för deras bilfabrik, Volvo personvagnars fabrik och har även huvudkontoret, Volvo AB i Göteborg. Det finns inte så många lägenheter i Torslanda, det är framför allt villor och radhus.
Torslanda havsbadskoloni
Torslanda var första staden som hade kolonier och blev utsedd till den första havskolonin i Skandinavien år 1924. 123 stycken kolonier om 1000 kvadratmeter byggdes på Skeppstadsholmen det året.
Sevärdheter och aktiviteter i Torslanda
Det finns mycket att se och göra i Torslanda och här kan man bland annat uppleva Hällmålningen, "Tumlehed Rockwallpainting". Man kan besöka Volvo Car factory och se massvis med bilar som Volvo har tillverkat. För naturmänniskan rekommenderas att besöka Sillvik naturreservat men också att åka på västerhavsrundan som tar en ut till Västerhavets kust. I Sillvik naturreservat finns även många badplatser, vissa är utrustade med bryggor. När man åker västerhavsrundan får man uppleva många destinationer som till exempel Arendal, Torsviken, Torslanda lagun, Majvik, Hjuviks brygga, Hästeviksbadet och mycket mer. En väldigt härlig aktivitet och upplevelse för alla.
Information om yrket
Kriminalvårdare är den största yrkesgruppen i Kriminalvården. Det är kriminalvårdarna som bemannar landets kriminalvårdsanstalter och häkten. Med anledning av att det råder platsbrist på fängelser och häkten, så rekryterar kriminalvården just nu många fler kriminalvårdare för att kunna klara av sitt uppdrag.
Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna skiljer sig åt beroende om det rör sig om ett häkte eller en anstalt. En kriminalvårdare i ett häkte har till främsta uppgift att bevaka att den häktade inte lämnar byggnaden och att den följer eventuella restriktioner i kontakt med omvärlden, vilka anges i häktningsbeslutet. En kriminalvårdare i anstalt måste också arbeta med säkerhetsfrågor genom att se till att de intagna inte lämnar anstalten, men där är uppdraget också att motivera klienten att lämna sitt förflutna och kunna komma tillbaka till samhället som en laglydig medborgare.
Arbetsmiljö
Kriminalvården har en påfrestande arbetsmiljö. Det är en arbetsmiljö med många farliga moment, särskilt om man arbetar på en anstalt med hög säkerhetsklass. Fördelen med arbetsmiljön i kriminalvården är att man alltid arbetar i grupp och det finns ett gott säkerhetsarbete.