Lön Transportledare och transportsamordnare Torslanda

Snittlön Transportledare och transportsamordnare i Torslanda

  • Män 2023: 40700/mån
  • Kvinnor 2023: 38000/mån
  • Medel 2023: 40000/mån

Torslanda

Torslanda tillhör en stadsdel som ligger i Göteborgs län, i Sverige. Torslanda har cirka 24000 invånare och består av mindre tätorter och ligger väster om Hisingen. Det är ett område fullt med badorter och natur då det ligger nära kusten. Torslanda är mest känt för deras bilfabrik, Volvo personvagnars fabrik och har även huvudkontoret, Volvo AB i Göteborg. Det finns inte så många lägenheter i Torslanda, det är framför allt villor och radhus.

Torslanda havsbadskoloni

Torslanda var första staden som hade kolonier och blev utsedd till den första havskolonin i Skandinavien år 1924. 123 stycken kolonier om 1000 kvadratmeter byggdes på Skeppstadsholmen det året.

Sevärdheter och aktiviteter i Torslanda

Det finns mycket att se och göra i Torslanda och här kan man bland annat uppleva Hällmålningen, "Tumlehed Rockwallpainting". Man kan besöka Volvo Car factory och se massvis med bilar som Volvo har tillverkat. För naturmänniskan rekommenderas att besöka Sillvik naturreservat men också att åka på västerhavsrundan som tar en ut till Västerhavets kust. I Sillvik naturreservat finns även många badplatser, vissa är utrustade med bryggor. När man åker västerhavsrundan får man uppleva många destinationer som till exempel Arendal, Torsviken, Torslanda lagun, Majvik, Hjuviks brygga, Hästeviksbadet och mycket mer. En väldigt härlig aktivitet och upplevelse för alla.


Information om yrket

Transportledare och transportsamordnare ansvarar för att koordinera och övervaka transporter, både godstransporter och persontransporter.

Man ser till att transporterna hamnar rätt på ett ekonomiskt och effektivt sätt. Förutom detta gör man en del administrativt arbete. Transportledare och transportsamordnare som arbetar med tågtransporter brukar benämnas tågsamordnare, och de som arbetar inom lokaltrafiken kallas trafikledare.

Arbetsuppgifter

Den främsta arbetsuppgiften är att övervaka och bestämma vart olika transporter ska köra. Man använder sig av kommunikationsradio för att tala med förare och andra transportledare. Dessutom har man ansvar för att räkna ut kostnader, beställa in nya transporter samt att sköta kontakter med kunder och leverantörer.

Arbetsmiljö

Yrket har ett högt tempo, och det är därför bra att vara stresstålig. Dessutom behöver man vara bra på att kommunicera. Som transportledare eller transportsamordnare kan man arbeta exempelvis på ett företags distributionsavdelning, en flygplats, en bangård eller i lokaltrafiken. Arbetsplatsen är vanligtvis bullrig, och man använder därför hörselskydd dagligen.

Rulla till toppen