Snittlön Övriga verksamhetschefer inom samhällsservice, nivå 2 i Trelleborg
- Män 2023: 56800/mån
- Kvinnor 2023: 53400/mån
- Medel 2023: 55200/mån
Trelleborg
Trelleborg är en stad belägen i Skåne och är även Sveriges absolut sydligaste stad. Staden har omkring 45 000 invånare. I staden finns Trelleborg AB, ett industriföretag som specialiserar sig på gummitillverkning - en verksamhet som ger en sysselsättning till många invånare. Drygt 25 000 människor är anställda på företaget som är ledande i branschen - lösningar till industriföretag för att öka säkerheten på arbetsplatsen men även för att utveckla tillverkningsprocesserna inom företaget som de säljer tjänsten och produkterna till.
På grund av dess fördelaktiga läge vid Östersjön har staden även en stor turism i synnerhet under sommarhalvåret, något som genererar en stor inkomst för staden. Staden som sådan brukar även kallas för palmstaden till följd av de palmer som är planterade sydväster om staden där många trafikanter kör förbi.
Stadens vanligaste yrken
De vanligaste yrkena i Trelleborg är vårdpersonal i alla kategorier, lärare och byggarbetare. Det finns en stor efterfrågan på samtliga nämnda yrkeskategorier, i synnerhet inom vården som ständigt söker medarbetare både i den privata och statliga sektorn.
Universitet och utbildning
I Trelleborg finns en yrkeshögskola och även ett folkuniversitet som lockar många studenter, både från Trelleborg men även från närliggande orter. Dessa erbjuder ett brett utbud av utbildningar inom en mängd olika branscher.
Information om yrket
Samhällsservice inkluderar sådant som samhället erbjuder medborgare, och som bekostats av skatter. Här ingår exempelvis vård, skola, barnomsorg, äldreomsorg, kriminalvård och socialtjänst. Chefsyrken inom dessa områden skiftar väldigt mycket i sina arbetsuppgifter. En chef inom samhällsservice kan vara exempelvis en rektor, förskole-föreståndare eller fängelsedirektör. Gemensamt för alla dessa yrken är att man måste ha bra ledarskapsförmåga och vara en empatisk person som är bra på att lyssna.
Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna kan variera beroende på arbetsplats, men det finns gemensamma drag. En chef inom samhällsservice behöver utföra administrativt arbete, såsom att göra upp budgetar, planera arbetstider och förvalta projekt. Dessutom ingår det att styra och motivera personalen i verksamheten, exempelvis på möten eller utvecklingssamtal.
Arbetsmiljö
Arbetsmiljön kan variera beroende på arbetsplats. Vanligast är att man spenderar större delen av arbetsdagen på sitt kontor med stillasittande arbete. Arbetet involverar också en hel del social interaktion. Gemensamt för chefer inom samhällsservice är att de arbetar statligt och har fast anställning.