Lön Avdelningschefer inom förskola, nivå 1 Uppsala

Snittlön Avdelningschefer inom förskola, nivå 1 i Uppsala

  • Män 2022: ../mån
  • Kvinnor 2022: ../mån
  • Medel 2022: ../mån

Uppsala län

Uppsala län ligger strax norr om Stockholms län, och sträcker sig från Enköping upp till Älvkarleby, strax innan Gävle. Uppsala län är ca 8000 kvadratmeter stort. De kommuner som tillhör Uppsala län är Enköping, Heby, Håbo, Knivsta, Tierp, Uppsala, Älvkarleby och Östhammar. Uppsala kommun som tillhör Uppsala län, kallas också för "studentstaden", just för att många av Sveriges befolkning bosätter sig i Uppsala under sina studier. Det är ett mycket populärt område för studenter och Uppsala har ett brett utbud av utbildningar. Om man besöker Uppsala län rekommenderas man att besöka Uppsala domkyrka som är en populär sevärdhet. En annan sevärdhet i Uppsala län är Dragon gate som måste ses.


Information om yrket

Avdelningschefer inom förskola arbetar hos en kommun med att ansvara för en eller flera förskolor. En avdelningschef är ytterst ansvarig för det pedagogiska arbetet på de förskolor som ligger inom ramen för hans eller hennes ansvarsområde. Avdelningschefer inom förskola har ofta bakgrund som rektor för en förskola och är ofta utbildade förskolelärare.

Arbetsuppgifter

Den som arbetar som avdelningschef inom förskola är en mellanchef som är anställd i en kommunal förvaltning. Avdelningschefen har antingen ansvaret för alla kommunens förskolor eller bara för ett visst antal förskolor i ett visst geografiskt område. Avdelningschefen ger instruktioner och uppdrag till förskolechefen på respektive förskola och följer upp att förskolorna håller önskvärd kvalitet.

Arbetsmiljö

Avdelningschefer inom förskola arbetar på arbetsplatser som bedriver ett aktivt och systematiskt arbetsmiljöarbete. Det är vanligt att avdelningscheferna har ett eget arbetsrum som är inrett med ändamålsenliga möbler. Arbetet som avdelningschef inom förskola innebär också att man får göra många besök ute i verksamheterna, vilket innebär daglig motion och rörelse i arbetet.

Rulla till toppen