Begravning i Göteborg

I samarbete med Lavendla

Att förlora en anhörig är aldrig lätt, sorgen i sig är ofta tung att bära och ovanpå den ska en begravningsceremoni planeras och en hel del pappersarbete att tas hand om. Det finns flera checklistor att använda sig av när det gäller att ta hand om allt efter någons död. Dödsbodelägare ska informeras, eventuella avtal och abonnemang ska sägas upp, fixa med försäkringar och bankengagemang. Sedan ska också allt det praktiska tas om hand till exempel att ta hand om husdjur, lämna in eventuella vapen och återlämna hjälpmedel.

Smidig hjälp finns

Det kan kännas övermäktigt att ta tag i när man precis har förlorat en närstående, då kan det vara klokt att ta hjälp av en begravningsbyrå som håller koll på allt som måste göras och ordnas. Lavendla agerar begravningsbyrå i Göteborg och de kan hjälpa till med allt inför begravningen.

Samtidigt som allt det praktiska ska ordnas ska själva begravningen planeras. Om den avlidne själv har skrivit i Vita Arkivet eller i sitt testamente hur denne vill ha sin begravning underlättar det för de anhöriga. Om någon sådan information inte finns måste de anhöriga själva besluta om hur begravningen ska vara. Allt ifrån vilken typ av begravning som ska ske, till exempel kristen begravning eller borgerlig till vad som ska serveras på mottagningen efteråt.

Vill man ha en kristen begravning i Göteborg är Lundaby gamla kyrka en fin och populär medeltida kyrka att ha ceremonin i. Andra alternativ är Mariakyrkan eller Oscar Fredriks kyrka.

När man har bestämt vart begravningen ska hållas är det dags att planera hur själva ceremonin ska vara, vilka psalmer och sånger som ska framföras. Det ska också bestämmas om den avlidne ska begravas i minneslund eller i kista och i så fall ska det väljas gravsten. Till sist ska inbjudningar skickas ut och en dödsannons publiceras.

Begravning i Göteborg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen