Studentekonomi – 5 appar som förenklar vardagen

studentekonomi

Livet som student är för många en tid i livet då man saknar inkomst och där varje krona är viktig. Det finns såklart möjligheten att arbeta efter studierna och offra helgerna till arbete. Men oavsett bör du testa någon av dessa 5 smarta appar som förenklar din studentekonomi, oavsett ifall du väljer att arbeta extra eller fokusera all tid tid på studier.

Här ser vi smarta appar som hjälper dig att komma igång med ditt sparande. Det är viktigt att börja spara pengar i tidig ålder och få pengarna att växa genom ränta på ränta. Det är ett perfekt tillfälle att börja spara och investera redan då man är student för att längre fram ha råd att köpa bil, bostad mm. Du kanske tänker att detta är inget som en student har råd med. Vi tycker dock att man kan lägga undan minst 50 kr per månad till sparande även då man lever studentliv.

Den appen som jag personligen finner mest intressant är Dreams. Här blir snarare ditt sparande ett rent nöje. Här får du förslag på saker att spara in på. Ta med matlåda till skolan, hoppa över take away kaffe, det finns alltid onödiga köp du kan stå över. Du kan även sätta upp mål till vad ditt sparandet ska gå. Du kanske drömmer om en ny bil, sätt då bilens pris och se hur grafen kommer allt närmare din dröm bil. Den förväntade årliga avkastningen ligger på 4,5 % enligt sajten. Glöm inte att ditt investerade belopp kan gå både upp och ner i värde och den avkastning som varit är ingen garanti på framtida avkastning.

Studentekonomi – 5 appar som förenklar vardagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen