Visma bokföringsprogram – omdöme

Visma omdöme

På marknaden finns många bokföringsprogram att välja på för både små och stora företag. Visma är ett av de ledande företagen på marknaden som går att anpassa utifrån dina behov. I den här artikeln har vi valt att prova programmet för att hjälpa dig göra ett aktivt val av bokföringsprogram!

Inbyggd beräkningshjälp för deklaration och årsredovisning

En av de saker som direkt utmärker Visma från andra ledande konkurrenter på marknaden är den inbyggda hjälpen för att beräkna och ta fram underlag till både deklarationen och årsredovisningen. Efter programmet gjort en sammanställning kan du enkelt räkna på vad årets skatt kommer att landa på. Som användare går det att simulera och prova olika scenarion för att snabbt få en uppfattning om hur olika händelser påverkar rent skattemässigt.

Arbeta molnbaserat

Visma är helt molnbaserat vilket betyder att arbetet kan utföras vart som helst. Det är inget program som behöver installeras på en dator där all information samlas, utan vi loggar enkelt in i en webbläsare oavsett vart vi befinner oss.Nackdelen är att vi inte kan arbeta i programmet om det inte finns internetuppkoppling.

Gör bokföringen via en app

Förutom att Visma är helt molnbaserat erbjuds även en kostnadsfri mobilapp. I appen går det att göra samma saker som via en dator. Fakturera, bokföra och mycket mer. Är det en redovisningsbyrå som sköter redovisningen går det och kommunicera via meddelanden i appen.

Löpande bokföring

Den löpande bokföringen i Visma upplever vi som lätt att hantera. Mycket sköts per automatik och programmet har en användarvänlig layout. Oavsett om du är nybörjare eller väldigt erfaren finns många smarta funktioner att aktivera.

En av dessa är automatisk korrigering. Programmet har då en koppling till banken och läser av de transaktioner som har skett. Utifrån transaktionerna kommer förslag om bokföring som vi bara behöver kolla av så det stämmer. Det sparar mycket tid, framförallt när det är många mindre transaktioner att hålla reda på.

Leverantörsfakturor

Företagets leverantörsfakturor registreras snabbt i systemet. E-fakturor klarar Visma av att själv läsa in, övriga behöver vi manuellt registrera. Första gången från en ny leverantör tar det lite tid att lägga in allt och få till konteringar rätt. Kommande gånger kan vi använda oss av tidigare kontering för snabb hantering. Det fungerar väldigt bra för återkommande fakturor. Leverantörer som inte återkommer lika frekvent gäller det och vara lite uppmärksam på så bokföringen avser rätt saker.

Kundfakturor

All hantering runt kunder i form av register och fakturering går att sköta helt via systemet. Skapa fakturor och skicka dom via mail eller skriv ut. Återkommande kunder finns mycket förvalt vilket gör hanteringen effektiv. Vi får snabbt en översikt på obetalda fakturor och om någon har hunnit förfalla.

Sammanfattning av Visma

Alla system har sina för- och nackdelar vilket vi listar nedan. Sammantaget är Visma ett stabilt program som gör det möjligt att automatisera stora delar av bokföringen. Passar lika bra för nybörjaren som den erfarne. Vi har varit i kontakt med programmets support som alltid svarat snabbt och trevligt vilket är ett stort plus.

En av de stora nackdelarna med Visma är att det kräver ett löpande månadsabonnemang. Det finns många gratis alternativ på marknaden idag, men vi tycker det är idé att betala då det finns större möjlighet att anpassa programmet och dess funktioner.

Fördelar

  • Mycket användarvänligt
  • Snabb support
  • Möjligheter att sköta mycket automatiskt

Nackdelar

  • Kräver månadsabonnemang
  • Går ej att använda offline

Läs mer om Vismas bokföringsprogram:

Visma bokföringsprogram – omdöme

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen