5 tips för dig som är ny som chef

5 tips för dig som är ny som chef

Har man nått positionen som chef i Sverige är man med största sannolikhet redan kunnig, kompetent och ansvarstagande. Det finns ingen anledning att hymla om det, men att vara ny som chef på arbetsplatsen är inte alltid lätt. I internationella jämförelser så håller svenska chefer väldigt hög nivå. Rankningsinstitutet International Institute for Management Development (IMD) har i sin årliga jämförelse World Competitiveness Yearbook (WCY) under mer än ett decennium återkommande placerat Sverige som ett av de tio länder vars chefer och medarbetare har högst internationell konkurrenskraft.

Med denna vetskap är det lätt att man tar sin förmåga att leda och organisera för given. Dessa egenskaper är däremot färskvaror. Och till skillnad från den verklighet som presenteras av myten att ledare är något man föds till så har man faktiskt full kontroll över sina förmågor. Här presenterar vi fem tips som förhoppningsvis kan bidra till att du både bibehåller dina kvaliteter som chef och känner dig redo för kommande utmaningar i karriären.

Använd de förmåner som kommer med ett facklig medlemskap

I Sverige är den fackliga förankringen utbredd. Utöver att kollektivt representera sina medlemmar i frågor om lönesättning, arbetsvillkor och så vidare kan facken även ge individuell hjälp och rådgivning. Då du som chef ofta själv ansvarar för den sortens frågor som facken förhandlar om kan de vara till stor hjälp när du vill utforma ett konsekvent förhållningssätt till dina anställda. De kan även hjälpa dig under de perioder du känner dig osäker i din roll eller inför din egen löneförhandling.

Unionen erbjuder ett mycket prisvärt och bra medlemskap för chefer.
Kika in villkoren på Unionen.se.

Gör känslor till en fördel

Vi människor är känslomässiga varelser. Ofta styrs vi nästan helt och hållet av hur vi känner för saker och ting. Genom att vara uppmärksam på hur andra människor känner kan vi därmed också förstå vad och varför de väljer att undvika eller prioritera. Att aktivt jobba för att förstå egna och andra människors känslor ställer däremot högre krav på en själv än man kan tro. Det ligger sanning i påståendet att man måste förstå sig själv för att förstå andra. Vad som krävs är självmedvetenhet, självkontroll, motivation, empati och social färdighet.

Dra nytta av möjligheten att ta del av ledarskapsutbildning

Samverkan i grupp är komplicerat, något du som nybliven chef kommer lära dig tidigt. Att förstå hur individer bäst samverkar kommer inte nödvändigtvis av sig själv. Ännu svårare kan det vara att se vad man själv kan göra för att gruppen ska fungera såväl internt som när den förhåller sig till utomstående. Turligt nog finns det många kurser som fokuserar på just dessa frågor. Ledarskapsutbildningar hålls regelbundet i distansform och på plats. Med dessa kan man få hjälp att sätta sitt eget ledarskap i ett större sammanhang.

Strukturera ditt beslutsfattande på ett systematiskt sätt

Det är inte alltid lätt att ta beslut, speciellt när man är ny som chef. Ibland tvingas man välja ett av flera dåliga alternativ. Att då ha en metod att falla tillbaka på kan underlätta beslutsfattandet och hindra obehandlade frågor från att staplas på hög. Beslutsfattande kan förenklat ses som trestegsprocess: att ta beslutet, att genomföra den handling som verkställer beslutet och att sist utvärdera resultatet. Det kan även vara bra att låta de som påverkas av beslutet få veta varför det togs.

Ny som chef, prioritera visionen

Ett ledarskap som har en tydlig vision kan bidra till att människor känner att de är en del av en gemenskap. Att tydligt formulera vad man vill uppnå med sitt ledarskap och låta andra ta del av den entusiasm och vilja som förhoppningsvis leder dit kan ytterligare bidra till samhörigheten. Detta kan ställa ganska höga krav på ens egen person framförallt när man är ny i rollen som chef, här är det extra viktigt att man är beredd att dela med sig av sina egna förhoppningar. Däremot är det viktigt att hålla sig realistisk. Om man uttrycker för mycket önsketänkande riskerar det istället att skapa en förtroendebrist, något du verkligen inte vill när du är ny som chef.

Lär mer om Unionens medlemskap för chefer

5 tips för dig som är ny som chef

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen