Facket för Tjänstemän – Hitta rätt som Tjänsteman

facket för tjänstemän

Om du arbetar som tjänsteman blir det snabbt aktuellt att hitta bästa facket för tjänstemän. Det är inte bara så att du stödjer den fackliga rörelsen genom att bli medlem utan du får också tillgång till exklusiva medlemserbjudanden och försäkringar speciellt anpassade för din arbetsroll.

Vill du hitta det tjänstemanna fackförbund som passar dig ska du definitivt fortsätta läsa, eller kan du jämföra alla fackförbund direkt på vår sida. Det finns flera faktorer man ska tänka på när man jämför fackförbund oavsett vilken sektor man jobbar i, ta därför del av tipsen nedan för att hitta rätt för dig.

Facket för Tjänstemän i Privat Sektor

Om du jobbar inom privat sektor så är det fackförbunden inom TCO du ska kolla extra noga på, TCO står för Tjänstemännens Centralorganisation och är en partipolitiskt obunden organisation som samlar ett flertal fackförbund i Sverige. Vissa av dessa fackförbund är mer specifika i sin inriktning än andra och några försöker samla alla tjänstemän i ett och samma fack.

Nedan listar vi de populäraste fackförbunden för tjänstemän.

3 Populära Fackförbund för Tjänstemän

Som vi nämnde tidigare har TCO 14 medlemsorganisationer, vi har valt ut ett axplock av fackförbund som sticker ut från mängden och som är speciellt relevanta för olika yrkesgrupper.

Unionen

Sveriges största fackförbund är Unionen, något som ger dom både kraft och möjlighet att förändra arbetsvillkor till det bättre. Som medlem i facket Unionen får du också tillgång till väldigt bra erbjudanden vare sig du är studentmedlem, egenföretagare, chef eller anställd. Facket Unionen har också mycket fördelaktiga medlemsavgifter för sina medlemmar och detta är en av flera anledningar som gör Unionen till Sveriges populäraste fack för tjänstemän.

Ledarna

Är du en chef inom privatsektor? Ledarna är facket för chefer inom privat sektor och har special kompetens och erbjudanden för dig som vill utvecklas som ledare. Vare sig du jobbar på ett stort eller litet företag, eller håller på att utbilda dig till Chef så finns det medlemskaps möjligheter för dig hos Facket Ledarna. Ledarna är i dagsläget inte medlem i någon centralorganisation.

Finansförbundet

Som vi nämnde tidigare finns det mer specifika fackförbund för tjänstemän och finansförbundet kan räknas till denna skara. Finansförbundet är en fackförening för de som arbetar inom finansbranschen och fokuserar uteslutande de som jobbar inom bank och finans.

Välja fack för Tjänstemän

Det finns ingen självklart val bland facken för tjänstemän, utan allt handlar om din situation och dina behov. Vissa fackförbund är dock mer välkomnande än andra, Unionen är ett bra exempel på ett fack där alla tjänstemän i privat sektor är välkomna.

Facket för Tjänstemän – Hitta rätt som Tjänsteman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen