Vision

Vision är ett fackförbund där anställda inom offentlig och privat sektor med anknytning till kommun, landsting och kyrka kan bli medlemmar. Det går även att organisera sig inom förbundet som anställd inom bolag och stiftelser inom kommunen och inom Svenska kyrkan samt inom frikyrkor. Även som student och pensionör inom dessa områden kan man bli medlem.

Förbundet grundades år 1936 och är ansluten till (tidigare) TCO sedan 1937. Medlemsantalet är idag 176 000 personer inom olika yrkesgrupper, såsom chefer, ingenjörer, präster, tandsköterskor och administratörer.

Fungerar Unionen för dig?

Unionen är Sveriges största fackförbund och fungerar för nästan alla yrken.
Kika in alla villkor och se om du kan bli medlem på Unionen.se

Vad arbetar Vision för?

De jobbar för ökad trygghet inom arbetslivet, till exempel genom att försöka skapa en bättre arbetsmiljö både när det handlar om den fysiska och psykiska miljön. Det är framför allt arbetsgivaren som ansvarar för att arbetarna har en bra arbetsmiljö, med hänvisning till Arbetsmiljölagen som säger att man inte ska utsättas för fara på jobbet som leder till skador eller ohälsa. Som anställd kan kan du hjälpa till genom att berätta för ansvarig om du upptäcker någon som är fel.

Visions medlemsförmåner

Vision erbjuder samtalsstöd och professionell vägledning, vilket kan gälla allt från relationer, mobbning, missbruk, ekonomi och juridik, såväl i jobbet som i privatlivet. Som medlem erbjuds du även hjälp med löneförhandling, en inkomstförsäkring och flera andra trygghetsförsäkringar. Du får även förmåner i form av bolån, rabatt på tidningar, kurser och träning.

Rulla till toppen