Gå med i facket som Student

Hitta ditt fackförbund som student, förmånerna är många. Att starta dina studier som medlem i ett fackförbund kan ge dig flera förmåner i form av rabatter, försäkringar och förberedelse för ditt kommande yrkesliv, oftast till en kostnad som är väldigt låg eller till och med gratis.

Medlemskap i fackförbund som student skiljer sig inte mycket från ett vanligt medlemskap, som studentmedlem får du helt enkelt andra villkor under dina studier som främjar dina behov fram tills det att du blir yrkesverksam, då kan du enkelt uppdatera ditt medlemskap så du får det skydd du behöver.

Vilka fack erbjuder studentmedlemskap?

Flera av Sveriges fackförbund har medlemskap för studenter som oftast är billigare och ger speciella fördelar för dig som student. Bland dessa fack finns bland annat Unionen, ST, Vision, Jusek, Sveriges ingenjörer och Kommunal med många fler. När du börjar studera är det alltid smart att undersöka vilket fack du kommer tillhöra när du blir yrkesverksam och se om de erbjuder ett studentmedlemskap.

Unionen Student har många förmåner

Just nu har unionen förmånliga rabatter och en riktigt bra studentförsäkring (billig hemförsäkring). Unionens avgift är 0 kr för hela studietiden och 100 kr under de första 12 månaderna som yrkesverksam medlem efter studierna. Här nedanför kan du se alla de förmåner Unionen erbjuder till sina studenter.

Här är kort några av fördelarna med Unionen Studentmedlemskap, för vem älskar inte bulletpoints?

  • Professionell yrkesrådgivning
  • Studentförsäkring
  • CV-granskning
  • Studentrabatter
  • Intervjuträning

Unionen student förmåner mer genomgående

Om du inte redan bestämt dig och vill ha lite mer kött på benen innan du ansöker om ditt fackliga student medlemskap så ska vi här reda ut lite hur alla förmåner fungerar, håll till godo!

Studentförsäkring

Unionen har samarbetat med if för att erbjuda en speciellt gjord hemförsäkring för dig som är student medlem i unionen. Denna hemförsäkring ger både ett heltäckande skydd och är anpassad efter din student budget (se CSN) därmed kostar den inte mer än 75 kronor i månaden.

Det är inte mycket som inte inkluderas i Unionens studentförsäkring och detta kan möjligtvis var en av de största förmånerna med hela medlemskapet, du kan även teckna tilläggsförsäkringar som bostadsrättsförsäkring om du köpt egen lägenhet. I övrigt ingår otursförsäkring även kallat drulle eller allrisk så det är inte mycket som du generellt behöver komplettera.

Studentrabatter

Unionen erbjuder många rabatter och förmåner för alla sina medlemmar exempel är tidningar och böcker, hotell och fjällstugor men du kan även få juridisk hjälp rabatterat om du till exempel skulle behöva hjälp med hyresavtal, samboavtal eller äktenskapsförord genom Lexly.se.

En av det bästa rabatterna får du när du ska gå över till din yrkesverksamma karriär, första året som yrkesverksam medlem i Unionen betalar du nämligen bara 100 kronor i avgift för 12 månader istället för den ordinarie avgiften.

Intervjuträning

Oavsett vilket jobb du vill ha när du kommer ut i arbetslivet så kan unionen hjälpa dig på traven till att du hamnar rätt. Med både digital och personlig intervjuträning så förbereds du inför de tuffa frågor en intervjuare kommer ställa på drömjobbet.

Kvalitetssäkra CV

För att komma iväg till drömjobbet krävs det självfallet att du i första hand blir kallad till anställningsintervju något som facket unionen hjälper dig med som medlem. Här får du ditt CV och personliga brev granskat proffs och sedan tydlig feedback 5 dagar senare.

Vad krävs för att gå med i Unionen Student?

Allt som krävs för att bli medlem är att du studerar eller ska börja dina studier inom en nära framtid och planerar att arbeta i det privata näringslivet, oavsett vilken befattning du får på din arbetsplats. Några av de vanligaste yrkena bland Unionens medlemmar inkluderar bland annat; projektledare, IT-konsult, tekniker, säljare, ingenjör, ekonomer och många fler.

Facket som student sammanfattat

Som du förhoppningsvis ser finns det en hel del anledningar att gå med i facket, oavsett vad det är du studerar. För att få mest utav medlemskapet ska du hitta ett fack som student som passar dig och din framtida yrkesroll, men också se till att de erbjuder hjälp med sådant som du behöver under dina studier.

Unionen student är perfekt för dig som ser en karriär inom det privata näringslivet, här får du möjlighet att växa och får stöd genom CV-hjälp och intervjuteknik för att söka drömjobbet. Dessutom får du tillgång till Uppsatsstipendiet, studentförsäkring och rabatter. Om du ser dig själv inom en annan sektor finns det alltid ett annat alternativ för just dig. Så vad väntar du på? Gå med i facket som student redan idag!

Fungerar Unionen för dig?

Unionen fungerar för nästan alla yrken.
Kika in alla villkor och se om du kan bli medlem på Unionen.se

Rulla till toppen